ODRAŠČANJE BULTERIER MLADIČKOV

Prvih nekaj tednov, se mladički prehranjujejo pri mami in spijo. V tej fazi, ko dopolnijo, okrog 14 dni, se razvije tudi njihov sluh. Ko se razvije njihov sluh oziroma odpre slušni kanal, pričnemo s potrjevanjem, medtem ko se prehranjujejo pri mami. S tem potrjujejo mirnost in stabilno vedenje. Prav tako je zelo pomembno, da ima mama zagotovljeno varno okolje in prenaša na mladiče samo sproščenost in ne nervozo, zaradi strahu, kaj se bo zgodilo mladičkom. 

bull terrier mladički
bull terrier mladički

Takoj ko postanejo malo večji, se začnejo gibati naokoli, jih prestavimo v velik kovisnki boks, tako se naučijo , da je to okolje kjer spijo. Da jih čimprej navadimo na čistočo, se takoj, ko se zbudijo odprejo vratca in samo en korak jih loči do prostora, kjer opravijo svojo potrebo. Če se je zgodila kakršna nesreča v boksu, takoj zamenjamo podlago, da se ne navadijo vonja po urinu in jim spanje na polulanem ne postane navada. 

 

Računalnik na sliki, ni namenjen gledanju serij ampak za zvočno desenzibilizacijo, kar pomeni, da medtem ko so aktivni ali spijo predvajamo različne zvoke iz okolice in tako, so navajeni zakorakat v veliki svet. Medem ko spijo, se predvajajo posnetki, umirjene glasbe, kar je dokazano, da jih pomirja in vzpodbuja sproščenost.

Vsaka faza razvoja ima svojo stopnjo, temu primerno tudi širjenje igralnice. Tukaj lahko vidite od notranje igralnice, zunanje igralnice, socializacije z drugimi psmi, različne podlage in tudi že ločitev ekipe na manjše število psov v bokse, tako da je prehod, ko odidejo sami v nove domove lažji, prav tako, pa jih navijmo, da se potreba opravlja zunaj. Seveda so samo mladički in kakšne nesreče so pričakovane.

Našim mladiškom in njihovi mami nudimo samo najboljše, na psodnjih slikah lahko vidite, da se sprobali skoraj vse. Od različnih virov mesa, skute, jajc, konzervice, sadja, zelenjave, briketov, žvačk in še mnogo drugih različnih dobrih dobrot.